Kozmetičko pedikerski salon

salon za njegu i održavanje ljepote vašeg tijela

Tretmani lica

Tretmani lica

LJEPOTA ZA VAŠE LICE

Ukratko, to su kozmetički tretmani ljepote za naše lice.  Kozmetički tretman lica je postupak u kojemu koristimo razne preparate, kao što su ulja, kreme, gelovi, serumi; te uz pomoć raznih aparata koji koriste električnu struju i uz pomoć masaže dajemo koži čistiji, zdraviji i sjajniji izgled.  Postoji izreka koja kaže da žena nikada nije dovoljno stara da ne bi mogla izgledati mlađe.

Za što je dobar kozmetički tretman lica?

To uvelike ovisi o tipu tretmana koji koristimo. Nazivi i opisi tretmana daju nam vrlo dobru ideju njegove generalne namjere; a generalni ciljevi većine tretmana isti su:

  • Čišćenje: uklanjanje sloja mrtvih stanica i dubinsko čišćenje pora koje pomaže u prevenciji akni i kožu čini svježijom i sjajnijom
  • Balansiranje: stvaranje ravnoteže između različitih područja našeg lica, poboljšavanje teksture kože, njeno općenito zdravlje i sam njen izgled
  • Hidratiziranje: vlaženje i hranjenje tena
  • Zatezanje i posvjetljivanje: čini izgled naše kože mlađim, čvršćim, svježijim i ljepšim.

Generalno govoreći, svi tretmani lica obuhvaćaju čišćenje, piling, toniranje i vlaženje naše kože. Sam kozmetički tretman lica čini da se osjećamo ugodnije, a većina tretmana ostavlja nas sa osjećajem opuštenosti i osvježenosti, a našu kožu čini mekšom i čišćom.

Prije tretmana

Neki tretmani uključuju konzultaciju prije obrade, u kojoj kozmetičar definira naš tip kože i njenu teksturu i onda odlučuje o tretmanu koji zadovoljava naše želje i potrebe.

Uspjeh tretmana ovisi i o preparatima i o aparatima koje koristimo.

Kozmetički tretman lica našoj koži mora ostaviti osjećaj osvježenja, mekoće i gipkosti, te nakon većine tretmana nećemo imati potrebu nanositi šminku.

Predostrožnosti

Gotovo svatko može imati kozmetički tretman lica bez ikakvog rizika. Sve što je potrebno imati na umu je slijedeće:

  • Alergije i posebna stanja kože potrebno je priopćiti vašoj kozmetičarki prije tretmana
  • Trudnoća zahtjeva posebnu pažnju prilikom korištenja nekih preparata i aparata
  • Električna struja i njena primjena u kozmetici možda vam se ne sviđa; porazgovarajte s vašom kozmetičarkom
  • Neugodan osjećaj bilo koje vrsta tijekom tretmana obavezno priopćite vašoj kozmetičarki

PAŽNJA!

Neki tretmani popraćeni su određenim stanjima kože koji su posljedica i normalna pojava tretmana, primjerice: crvenilo, pojačana osjetljivost, a koji uobičajeno nestaju 12 – 24 sata nakon tretmana.

Kako izgleda kozmetički tretman lica?

To ovisni o tretmanu za koji ste se odlučili. Većina tretmana odvija se dok vi ležite ugodno smješteni na kozmetičkom ležaju. Kosa će vam biti uklonjena sa lica, sam tretman biti će podijeljen u više različitih faza o kojima vas tijekom tretmana obavještava vaš kozmetičar, u tretman može biti uključena masaža lica, vrata i dekoltea, a  prilikom tretmana koristimo razne kreme, maske ili ulja koja se utrljavaju u vašu kožu. Ostali segmenti kozmetičkog tretmana lica mogu uključiti korištenje aparata koje koristimo za tretiranje raznih stanja naše kože.

Kozmetički tretman lica može trajati od 15 minuta pa sve do 120 minuta, što će vam biti dano na znanje prilikom dogovaranja tretmana, a ovisi o količini proizvoda i procedura koje su uključene u tretman.

Mini tretman lica je tretman koji odgovara svim tipovima kože i uključuje osnovne elemente kozmetičkog tretiranja lica: čišćenje, piling, masku i kremu.

U ponudi postoje i napredni ili tzv. luksuzni tretmani lica koji traju duže od prosječnog tretmana i uključuju kombinaciju elemenata koje susrećemo u kozmetičkim tretmanima lica i koji, naravno, imaju veću cijenu od standardnog kozmetičkog tretmana lica.

Postoje i tretmani koji nazivamo specijalističkima a koje kozmetičar kombinira po vašem stanju kože i po vašim željama. Takav tretman uključuje konzultaciju prije tretmana i dogovor o daljnjoj proceduri koja uključuje trajanje tretmana i korištenje prikladne preparativne i aparativne kozmetike, a koja je u potpunosti prilagođena zahtjevima klijenta.

Većina kozmetičkih tretmana uključuje slične procese, proizvode i tehnike.

Na kraju!

Kvalitetan kozmetički tretman lica doprinjeti će osjećaju da ste lijepi, obnovljeni, izbalansirani i revitalizirani. Vjerojatno nećete izgledati ni približno tako, u stvari, vrlo vjerojatno ćete biti masni, djelomično crvenog lica i raščupane kose željne pristojne frizura.

Provjerite svoj izgled prilikom izlaska iz salona!