Kozmetičko pedikerski salon

salon za njegu i održavanje ljepote vašeg tijela

Bio face lift

Bio face lift

LJEPOTA ZA VAŠE LICE

BIO FACE LIFT – MIKRO STRUJA

Mikro struja jedan je od najpopularnijih načina  borbe protiv starenja u kozmetici. Koristi se u kozmetici za učvršćivanje i toniranje kože. Rezultati su odmah vidljivi i kontinuirano se povećavaju sa svakim daljnjim tretmanom. Mikro struja pomlađuje facijalne mišiće, povećava stanično funkcioniranje, poboljšava ton i teksturu kože, poboljšava limfnu cirkulaciju i povećava cirkulaciju krvi.

Mikro struja je stimulacija mikro amperima, što je dovoljno da aktivira živce koji uzrokuju micanje mišića. Mikro struja radi sa prirodnim tjelesnim električnim impulsima da poveća staničnu reakciju koja se usporava kako starimo, bivamo ozlijeđeni, bolesni ili smo pod stresom. Mikro struja pomaže tijelu oponašajući prirodno bio električno strujanje, što vodi do obnavljanja tkiva i povećanja staničnog metabolizma, aktivnosti i izmjene.

Prilikom korištenja mikro struje, ona ne samo da koristi tkivu kože već može i skratiti ili izdužiti određenu mišićni grupu. Važno je poznavati mišiće lica i njihov smještaj npr. da bismo učvrstili obraze, moramo skratiti mišiće lica kontrakcijom koju dobijemo određenim pokretima.

Poznavanje osnovnog  procesa stvaranja bora pomaže prilikom korištenja mikro struje. Kada koža gubi kolagen i elastin ne može ostati čvrsta i stvaraju se bore. Mišići lica pričvršćeni su na kožu fasciom u kojoj se nalaze kolagen i elastin. Kada fascia oslabi ne može se više oduprijeti gravitaciji i kontrakcijama mišića. Kada primjerice koristimo botox koji zaustavlja ili oslabljuje kontrakcije mišića na koži se prestaju stvarati bore. Imamo više vrsta bora koje nastaju u različitim razdobljima života ili su izazvane mimikom lica.

Mikro struja ima multipli efekt na kožu i tijelo:

  • Povećava ATP i do 500 % (molekula čiji nedostatak ubrzava starenje, te se znaci starenja pojavljuju brže)
  • Aktivira proizvodnju kolagena i elastina u koži koji učvršćuju kožu
  • Povećava sintezu proteina koji su anti oksidansi (elastin i kolagen također su proteini)
  • Povećava propustljivost stanica (prilikom starenja stanice postaju manje propusne, te razne funkcije u tijelu usporavaju) . Transepidermalani gubitak vode mikro struja reducira, te koža ostaje hidratizirana, što je važno da bi stanica mogla apsorbirati više hranjivih tvari, kisika i vode; također pomaže stanicama da izluče toksine iz limfnog u krvožilni sustav.

Za luksuzni tretman protiv starenja BIO FACE LIFT- u dodamo masku sa kolagenom na 20 minuta i hidratantnu kremu koristeći pokrete glađenja.