Kozmetičko pedikerski salon

salon za njegu i održavanje ljepote vašeg tijela

Medicinska pedikura

Medicinska pedikura

NJEGA VAŠIH STOPALA

Medicinsku pedikuru izvodi profesionalno osoblje , kvalificirano za tretiranje medicinskih problema i preventivnu njegu naših stopala. Takva pedikura može sadržavati minimalne medicinske zahvate kao što je odstranjenje zadebljane kože tj. kurjih očiju i tretiranje uraslih noktiju.

Za što je pedikura dobra?

Kvalitetna njega stopala tretira i prevenira probleme zadebljane kože, kao što su žuljevi i kurje oči, kao i urasle nokte i infekcije povezane sa tim problemima. Pedikura nam pomaže u pravilnom držanju tako da nam omogućava ugodnije stajanje i hodanje. Kombinirana sa masažom stopala, pilingom,maskom ili parafinskom čizmom ima umirujući i relaksirajući efekt.

ONIHOMIKOZA (GLJIVIČNO OBOLJENJE NOKTIJU)

Ako su vaši nokti zadebljani, lomljivi, izobličeni, mrve se, tamnije su boje, a ispod njih nalaze se nakupine ostataka vrlo je vjerojatno da su zaraženi gljivicama. Takvo stanje nazivamo onihomikoza.

Onihomikoza ili gljivice na noktima česta su pojava koja zahvaća veliki postotak populacije bez obzira na spol. Gljivično oboljenje noktiju obično je otporno na razne kreme, kapi ili lakove, dok oralno uzimanje lijekova može biti štetno za jetra.

Laserom uspješno uklanjamo gljivice na noktima u čak 90% slučajeva. Laserski tretman uklanjanja gljivica na noktima povezan je sa minimalnim nuspojavama, zahtijeva svega nekoliko dolazaka u intervalima od 1-2 tjedna te je najsigurniji i najlakši način uklanjanja gljivica. Laserom je moguće precizno tretirati samo zahvaćeno područje. Prilikom tretmana energiju lasera upija pigment gljivica, zbog čega se one zagrijavaju, što uzrokuje njihovo odumiranje, krajnji rezultat čega je izrastanje zdravog nokta.

Prije tretmana

U tretman pedikure uključena je i relaksirajuća kupka koja omekšava kožu naših stopala, ali osnovna kućna higijena osigurati će vam ugodan osjećaj prilikom dolaska na tretman u salonu.

Pažljivo odaberite vašeg pedikera

Budite sigurni da se vaš pediker drži visokih higijenskih standarda, kao što je uredan i čist radni prostor i obavezno steriliziranje pribora za rad. Tretman pedikure obavezno mora izvoditi kvalificirani tehničar.