Kozmetičko pedikerski salon

salon za njegu i održavanje ljepote vašeg tijela

Standardna SPA manikura

Standardna SPA manikura

Manikura je kozmetički tretman u kojem koristimo specijalni alat, kreme, ulja, parafin i masažu da bi naše ruke i nokti bili zdravi i da bi dobro izgledali.

Za što je manikura dobra?

Manikura mora poboljšati teksturu i zdravlje naših ruku i noktiju, i mora im ujedno dati lijep i poliran izgled.

Kvalitetna manikura mora:

  • Očistiti, oblikovati, učvrstiti i po želji lakirati naše nokte
  • Obratiti pažnju na moguće probleme locirane oko noktiju, kao i na osjetljivu i ispucanu kožu
  • Koristiti masažu ruku da bi stimulirala protok limfe i cirkulaciju krvi u cilju poboljšanja zdravlja kože ruku
  • Koristiti razne kreme, ulja, piling, parafin da bi se poboljšala tekstura naših noktiju i kože naših ruku

Osim što čini naše ruke i nokte ljepšima i daje im osjećaj ugode, manikura često ima i umirujući i relaksirajući efekt i na nas same.

Prije tretmana

Ne postoji posebna priprema za manikuru. Prikladno je prije tretmana oprati ruke. Također biste možda željeli prije tretmana ukloniti i stare naslage laka za nokte. Vrijedi truda naći mjesto u kojem se ugodno osjećate i za koje znate da postoje visoki i profesionalni standardi čistoće. Manikura je većinom cjenovno vrlo prihvatljiv tretman, koji čini da se uz minimalnu investiciju bolje osjećamo.

Oprez!

Ako imate bilo kakvu povredu ruke: ranu, bol u zglobovima ili mišićima, kožni osip ili oštećenu kožu, savjetuje se da sa tretmanom pričekate do potpunog oporavka ili u suprotnom upozorite vašeg manikera na ograničenja. Manikura može trajati od 20 minuta do preko sat vremena ovisno o tretmanu koji provodite.

Ostavite si dovoljno vremena da u potpunosti uživate u tretmanu i budite sigurni da niste u žurbi, jer ako ništa drugo, laku treba dovoljno vremena da se osuši.

Što očekivati od manikure

Vrlo vjerojatno imate neku predodžbu što očekivati od tretmana manikure, jer opis i vrijeme trajanja tretmana to naznačuju dovoljno jasno. Generalno govoreći, što tretman dulje traje vaša očekivanja mogu biti veća.

Vjerojatno ćete biti nasamo sa vašom manikerkom koja će vam reći kako će tretman izgledati i provjeriti imate li kakvih pitanja ili očekivanja. Maniker će sjediti nasuprot vas i koristiti razne metode i alate da bi očistio, oblikovao i učvrstio vaše nokte, i također će koristiti razne kreme, losione ili ulja da bi omekšao i poboljšao stanje vaše kože. Neke manikure uključuju i masažu ruku.

Manikura je obično vrlo ugodan tretman. Lijepo je kad vam netko dodiruje ruke i nokte, posebno ako je tretman relaksirajući. Maniker će obično na kraju tretmana nalakirati vaše nokte lakom po vašem izboru.

Napomena!

Pokušajte prije tretmana očistiti pažljivo vaše nokte. To će vašem manikeru uštedjeti dragocjeno vrijeme koje će moći potrošiti na kvalitetniji način i vama puno ugodniji.

Nakon tretmana!

Lak za nokte ponekad se suši duže vrijeme, kvalitetniji lakovi koji se upotrebljavaju u salonima trebaju i do 12 sati da bi se u potpunosti osušili, te stoga nakon tretmana budite pažljivi i nježni sa vašim rukama i noktima.

Ne nosite rukavice i ne opterećujte ruke bespotrebno odmah nakon tretmana.