Kozmetičko pedikerski salon

salon za njegu i održavanje ljepote vašeg tijela

Parafinska kupka

Parafinska kupka

NJEGA VAŠIH STOPALA

Parafin je dobrohotan prema koži i ima vrlo umirujući terapeutski efekt, također se koristi za opuštanje mišića i mišićne boli.  Parafin pojačava mikro cirkulaciju u koži, hidratizira kožu tako da na njenu površinu izvlači vlagu iz donjih slojeva kože,  tvori okluzivnu masku ( bez pristupa zraka i vlage) koja stvara idealno okruženje za bolji prodor nanesenog proizvoda što rezultira optimalno hidratiziranom kožom.

Korištenje parafina:

Parafin se grije na prosječnu temperaturu od 52 – 56 stupnja Celzijusevih u metalnoj posudi smještenoj u plastični okvir, grijači su vrlo sigurni za upotrebu jer imaju termostat.

Ako pravilno izvodimo dezinfekciju grijača i pravilno ga koristimo, možemo biti sigurni će uvijek biti siguran za upotrebu. Bakterije niti gljivice na mogu živjeti u parafinu bez prisustva kisika, vode ili nekog izvora hrane. Također temperature preko 50 stupnjeva Celzijevih nisu pogodne za preživljavanje bakterija i gljivica, a kvalitetan grijač grije na temp. od 52 – 56 stupnja. Gljivice ne mogu koristiti parafin kao izvor hrane, a bakterijama je struktura parafina preteška za život. Parafin ne sadrži nimalo vode ili kisika. U slučaju da neka čvrsta trun upadne u parafin, parafin će je omotati i na taj način zaštititi se od kontaminacije.

Uranjanje ruku, stopala ili drugog dijela u parafin neće ga kontaminirati. Pr: kad uronimo ruku parafin instantno stvara zaštitni omotač oko nje tako da ne dolazi do kontaminacije ostalog parafina u grijaču.

Nikada ne smijemo tretirati područje sa bilo kakvom abrazijom ili otvorenom ranom, uključujući i kožicu oko noktiju koja je rezana.

Tretman parafinom ne preporuča se osobama sa vrlo osjetljivom ili oštećenom kožom, niti osobama koje imaju bilo kakav poremećaj krvnih žila.