Hot Stone masaža

Hot-Stone-masaza01Hot Stone masaža je jedinstvena tehnika koja koristi zagrijano kamenje kao dio masaže u cilju oslobađanja napetosti i smirivanja nervnog sistema. Efekt masaže je očigledan od prvog momenta, smanjujemo stres i napetost, potičemo cirkulaciju, reguliramo nesanicu, glavobolje, probavne smetnje i smetnje u mjesečnom ciklusu, umanjujemo bolove u leđima, te bolove kod artritisa, ublažavamo depresiju.

Zagrijano kamenje polažemo na tijelo u svrhu opuštanja i izvlačenja napetosti i bola iz tijela. Kamenje balansira i prizemljuje naš organizam, stavlja u harmoniju prijeko potrebne i osnovne veze između duha i tijela, a također svojom toplinom i težinom mentalno i fizički fokusira našu pažnju na masažu i usredotočuje našu prisutnost.

U Hot Stone masaži najčešće koristimo crno bazaltno kamenje jer najdulje zadržava toplinu.Hot-Stone-masaza02

Kamenje od žada ( Nefrit ) jedinstveno je u korištenju i tople i hladne masaže kamenjem. Žad se poštuje kao kamen sreće, napretka i zaštite, te pomiruje energiju Yina i Yanga. Svrha masaže kamenjem je dati tijelu vitalnost, a osobi samopouzdanje. Štoviše, fizička težina kamenja i činjenica da je stvoreno od same majke zemlje povezuje svaku osobu sa tom zemljom.

Kamenje ili kristali koji odgovaraju pojedinoj čakri tijekom masaže mogu se koristiti da stimuliraju te centre, te se ponekad smještaju na njih tijekom Hot Stone masaže da ih pomognu „otvoriti”, pružajući tako tijelu duboku relaksaciju i oslobađajući ga od stresa.

Hot-Stone-masaza03